- Thank you received: 0
MIT campus
[roll0] Etikett
[roll1] Karizma stílushoz
(Alap design kapcsán dolgaira visszaemlékezni: Photographic memory)
Ha kész a rendelés akkor megmutatom azért Crystalnak is:
- Ha jól gondolom a varázslathoz fontos ?t elképzelni a ruhában, eddig én valami ilyesmire jutottam.
Please Log in or Create an account to join the conversation.
- Nyarlathotep
-
Topic Author
- Administrator
-
-"Ez egyébként egész jó. Kár, hogy nem ruhatervez?nek mentél. Ha gondolod, és akarsz egy másikat is, akkor azt majd én rendelem, de te tervezed. Ezután nem bízom a programokban."
[Alap design kapcsán a dolgaira visszemlékezni copy, paste. Gondolom programban vagy mátrixban tervezted, tehát másolható...]
-"Nekem ugyan egy kicsit furcsa, ezt meg hogy keleties, nem akarom mondani, mert kinevettek. Tapasztalatom viszont ezzel kapcsolatban semmi, úgyhogy nem tudom, hogy milyennek kellene lennie, szóval ha Azumi szeriont jó, akkor jó, meg nekem is tetszik, de ezt ne vedd hivatalosnak." f?zi hozzá Crystal a designhoz.
Csapat riadó!
- Vigyázunk rá, hogy ne piszkoljuk be, de pontosan tudod, hogy Otto közel sem ilyen óvatos, egy rosszul sikerült poénja után pedig, ha már lehet tisztítani és elbírja, akkor nem hiszem, hogy cserélni akarná a Kimonót, így sajnos megvan az esélye annak a mosásnak is. [i:2zokfzud]Hacsak[/i:2zokfzud] nem képes ezt egyetlen varázslattal megoldani, mint macska sámán. - Jegyzem meg óvatosan, hiszen amit hallottam Otto-ról az alapján ez egy forgatókönyv.
A rendelés elküldése után:
- Viszont, ha nem akarjuk megsérteni a házigazdát be kellene mennünk. Bár sok félelmeteset mondanak a Keisinger családról, és Crystal talán ismeri is Severint... akarom mondani a professzor urat - javítok észbe kapva, hogy Crystal és Severin nem kollégák, hanem diák és tanítvány - De minden rémiszt? hír és tapasztalat ellenére a professzorok közül eddig ? volt a legsegít?készebb. Például teremfoglalásoknál.
- Tényleg Crystal, szerinted Lexinek megvan már az órarendje? És neked? Végeztél a tárgyfelvétellel? - mondom befelé haladva, de mikor az ajtóhoz érünk, természetesen udvariasan bemutatkozom a házigazdának és bemutatom a társaimat is. Úgy ítélem meg, hogy a helyzetben formálisnak kell lennem...
A bemutatkozás után megjegyzem:
- Tudom, hogy félig váratlanul érkeztünk, nem szeretnénk zavarni. - Próbálom udvariasan kezelni a helyzetet, persze itt a [i:2zokfzud]civilek[/i:2zokfzud] udvariaskodása szükségszer? rossz.
Mondjuk cserében valószín?leg kicsit kevésbé steril az elbánás amit kapunk, mintha a helyi bázis parancsnokának a családját látogatnánk meg, és a katonai etikett és a csillag m?ködne. De mindegy.
S ha nem steril hát a háttérzajra, és azon keresztül Severin sok dolgára lehetne következtetni a környezetb?l, de nem igazán hiszem, hogy bármi komoly háttérzaj lenne. Annál több biztonsági elementál. Amit viszont nem látok.
- Nyarlathotep
-
Topic Author
- Administrator
-
Befelé haladva kiderül, hogy szorgalmas lányokkal vagy körülvéve, ugyanis nekik els? volt, hogy megcsinálták a tárgyfölvételt, s?t, már le is járták egymás között, hogy mindenkinek kijöjjön lyukasóra nélkül. Azuminál meg nem nagyon számít, hisz a "lyukasötperc" amit mátrixon kívül tölt az még segít is id?nként. például olyankor kinyújtóztatja a tagjait, amit nem szokott megtenni amikor be van csatlakozva.
A bemutatkozásnál kiderül, hogy nem csak a puritán angolok szerették a hosszú neveket, de az ?si múltú németek is szeretik, ugyanis a hölgy neve Wilhelmina Hannelore Keisinger geb. Zann. [Az a geb. az geboren, az angol és francia née, azaz naítre, "született" német megfelel?je.] Kicsit személyesebb hangvételt vársz, viszont annál inkább családiasabban fogad benneteket a n?, ugyanis körbeölelget mindenkit. Ha igaz a professzor által emlegetett féltékenysége és paranoiája is, akár az is lehet, hogy a férje kölnijét keresi rajtatok, bár az már túl macskás szerinted, még ha alap n?i trükk is.Nem hiába kötik a macskákat a n?khöz... A "kevéssé steril" az a következ? mondatánál t?nik ki a leginkább, amikor megkérdezi:
-"Ugye veletek nem bánt el az a vadorzó? Mert szegény lány miatt ideszólt, hogy segítsek rajta, de azt nem mondta, hogy csapatostól jöttök. Igazából én ment?t vártam, de ha már itt vagytok, gyertek csak be nyugodtan. A ment?söket is meg szoktam vendégelni, ha a férjem iderángatja ?ket..."
A hangneme alapján már megszokta, hogy furcsa és nem túl szociális id?pontokban keresik el? a férje ökörségei miatt, ráadásul titeket is úgy kezel, mintha már ezer éve minden nap ide járnátok uzsonnázni, vagy épp vacsorázni. Ha jól sejted, hasonló lesz Azumi is, ha Otto mellett marad.
-"Jaj, majdnem meg is feledkeztem arról, hogy miért jöttetek. Igazából nem nagy dolog, ha az emberlánya tudja, hogy pontosan mit is csinál az a vandál férje, amikor nincs ott, hogy odafigyeljen rá..." magyarázza kicsit hadarva, majd végigsímit Azumi arcán [bal fel?l] közben egy pillanatra be is csukja a szemeit, majd megjegyzi Azuminak:
-"Látod? Már jobban is vagy!"
-"És ti? Mindegyik?tök ép és egészséges?" kérdezi, miközben befelé tessékel benneteket a hatalmas kúriába. [Ez egyébként tényleg hatalmas. A Keisinger Ház elbújhat mellette.]
Csapat riadó!
- Miyazaki szan-t nem ment? helyett kísértük el, bár hivatásom során már volt ilyenre is példa, hanem barátként gondoltam úgy, hogy nem megfelel? ilyen állapotban a buszra várnia. S bár a ruháját Crystal igyekezett megtisztítani, úgy érzem [i:2qxxb728]kicsit kényelmetlenül[/i:2qxxb728] érezte magát. Így természetes volt elhozni, bár azt hiszem az út így talán kicsit lassabb lett - Jegyzem meg, és gondolom ? is felismeri, hogy az utat végig nevettük.
- A professzor úr pedig bár nagyon kedves, de [i:2qxxb728]udvarias, tisztelettudó is.[/i:2qxxb728] Bár kétségtelen, hogy t?le magától is hallottam a hírnevér?l, mind a rémiszt? oldaláról, mind arról milyen legendák születnek a flörtjeir?l, eddig egyiket sem tapasztaltam és meg kell, hogy valljam eddig sokkal kedvez?bb benyomást tett rám, mint a riválisa.
- Nyarlathotep
-
Topic Author
- Administrator
-
-"Ilyenkor bezzeg nem küld orvost, amikor ki tudja kinek volna itt még szüksége rá... A kissé ódon angolt, pedig nyugodtan félreteheted. Ha mégis imigyen szólalnék meg az bizony a véletlennek és annak a sok ódon könyvnek a m?ve, amit a férjem hazahoz. Meg volt egy kis balesetem is, de amúgy semmi komoly." kuncog egy kicsit. "Csak néha megtréfál ez a fránya angol."
Ebben viszont tényleg igaza van, ugyanis ahol a németben raccsolna, ott angolban is raccsol és nem elharapja az r-t, ahol meg az anyanyelvében szükséges ott ki is ropogtatja az angolban is. A probléma viszont nem csak az r-ekkel van, az összes többi hangzó is kissé németesre sikeredik, kivéve amikor abban az ódon stílusban beszél. Akkor bezzeg egy fia akcentusa sincs. Furcsa, de a Keisingerek környékén minden furcsa egy kicsit. Kérdés, hogy milyen baleset lehetett az az enyhe baleset, de van egy olyan érzésed, hogy ez egyszeri és megismételhetetlen Keisinger baleset lehetett, olyan Otto féle, amit a srác is örökölt valahonnan, mint hajlamot, vagy épp karmát.
-"Miyazaki szan?"
-"Fraulein Miyazaki..." ["Miyazaki kisasszony..."] magyarázza meg neki Crystal. Ezek szerint volt pár németórája, bár ha jól sejted, neki ez még annyira sem mehet, mint neked az orosz, ugyanis németül beszélni még nem hallottad.
-"Ahh, 'tschuldigung..." ["Ahh, bocsánat..."]
-"Persze, persze, egyáltalán nem megfelel?. Nagyon is dicséretes, hogy elhoztátok! Jó látni, hogy van még igazi barátság!"
-"Crystal nagyon is szép munkát végzett! Magam sem csinálhattam volna jobban! Egy árva folt, vagy szakadás sincs azon a ruhán! S?t! Még szebb, mint új korában lehetett!" dicséri meg Crystal varázstudományát, amire Azumi mosolyogni kezd, Miyazaki enyhén fintorog, Crystal pedig egészségesen elpirul, amit Keisinger asszony a dicséretnek tud be.
-"De... Igazából nem is..." próbálja elmagyarázni a helyzetet Crystal szégyenkezve.
"Ugyan! Nem kell szerénykedni! Ami szép, az szép!" vág közbe a professzor felesége, hogy megnyugtassa, így talán sosem fogja megtudni, hogy az a ruha eredetileg nem is úgy nézett ki. Közben eljuttok a hatalmas étkez?be, ami ugyanolyan gazdagon díszített, mint a ház többi része, ha nem gazdagabban. Lakkozott gazdagon faragott faburkolat aranyozott festéssel, gazdagon díszített, m?vészi képekkel festett mennyezet, az egyetlen különbség az a padló, ami tükröz?d? márvány, a tükröz?d? lakkozott padló helyett. Egyébként még az aranyszegélyes vörös sz?nyegek is ugyanolyanok, mintában is és vastagságban is. Valószín?leg csak ezért fintorgott enyhén Azumi, ugyanis a ruhája legalább illik a helyhez.
Bár kívülr?l, s?t egy kicsit mélyebben is elég pozitív kisugárzása van a helynek, ugyan nem vagy mágus se igazi sámán, így nem tudsz asztrálisan érzékelni, de azért érzed, hogy valahol a dolgok mélyén azért lapulhat valami. Valami hideg és talán veszélyes. Lehet, hogy csak a mágikus biztonsági rendszert érzed, azaz azokat az elementálokat, amik át és átjárják a környéket, talán még titeket is valahol egy térrel odébb, de az is lehet, hogy ez már a professzor hatása és azé amit ki tudja honnan hord haza. Lehet hogy ez a Faustus kénköve, amihez ? már hozzászokott, így nem is zavarja annyira. Mindenesetre az is biztos, hogy Wilhelmina körül egy kisebb buborék van, mint valami fényudvar, ami ezt biztonságos távolban tartja. Talán a professzor szeretete vagy aggodalma ez, de az is lehet, hogy egy varázskör. Ilyenkor bezzeg örülnél, ha szét tudnál nézni az asztrális síkon. Azt viszont enélkül is érzed, hogy ez a hely valamikor talán a hatalmat szolgálhatta, méghozzá nem kevés ideig. Talán bíróság vagy hivatal lehetett, miel?tt gazdag családok váltották itt egymást.
-"Milyen tisztelettudó! Még rémisztget is benneteket azzal a veszett hírével! De legalább nem próbálja csapni a szelet..." mondja Keisinger asszony, ha jól sejted mostmár 150%-osan megnyugodva. "Úgy látom, Hänselchen végre föln?tt." mondja egy kicsit elgondolkozva, amin Crystal már makkor mosolyog, amikor meghallja, neked viszont egy kis id?be beletelik, mire kikeresed a dolgokat és rájössz, hogy az összes elképzelhet? becéz? formulát alkalmazta a férje nevén, így lett ez a gyerekmesébe ill? név a komoly Johannesb?l és így lett Hänselchen professzorból Severin, arra ugyanis nem tud becéz? formulákat aggatni az, aki nem beszél ónémetül, így a diákok nagy többsége sem. Ráadásul a Severusból ered, amit?l annak a névnek tényleg komoly hangzása van, f?leg ha az ember lefordítja latinból.
-"A riválisa szerintem nem mert meg sem szólalni, ahogy Hansot ismerem..." mondja, miközben aranyozott, áttört szél? porcelántányérokat vesz el?.
-"Uzsonnáznátok, vagy inkább siettek? Szívesen adom ugyan, de nem akarlak benneteket feltartani, ha netán sürg?s dolgotok akadna." kérdezi, Wilhelmina. Ha jól látod nem tud dönteni, hogy hány fajta tányérral terítsen nektek és melyik ev?eszközkészletet vegye el?.
Csapat riadó!
Útvonal
- You are here:
-
Home
-
Forum
-
M.A.G.U.S a fórumon
-
Egyéb MAGUS kalandok
- A tekercs
Aktuális gondolatok
Ha saját szerepjátékot alkotnál, legyen az első kérdés az: Van-e valami olyan játék, amivel játszanál, de nem elérhető a piacon?
Cookie kezelés
This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.
You have declined cookies. This decision can be reversed.
You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.
How to resolve AdBlock issue?